Αφήνοντας πίσω μας τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας που επηρέασε την κοινωνία σε όλους τους τομείς και προκάλεσε την αναστολή εφαρμογής προληπτικών ελέγχων στην κοινότητα, ο δήμος μας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την οργάνωση και υλοποίηση προληπτικού προγράμματος προαγωγής υγείας στα παιδιά της Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου, ηλικίας 5 έως 17 ετών και στα Ειδικά Σχολεία σε συνεργασία με Εθελοντές Οδοντιάτρους από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και την κινητή Μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Ο έλεγχος για τα παιδιά της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 στην κινητή μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού που θα είναι σταθμευμένη στη είσοδο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής (Αλεξιουπόλεως27, Αργυρούπολη).

Θα ακολουθήσουν οι έλεγχοι στα Ειδικά Σχολεία ως εξής:

27 Μαρτίου 2023, Ειδικό Σχολείο Εγκεφαλικής Παράλυσης «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ»
31 Μαρτίου 2023, Ειδικό Σχολείο Κωφών & Βαρήκοων
5 Απρίλιου 2023, Ειδικό Σχολείο «ΑΜΥΜΩΝΗ»
6 Απρίλιου 2023, Ειδικό Σχολείο  «Καλός Σαμαρείτης»

Ο προληπτικός έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο των δοντιών για τερηδονικές βλάβες, εξέταση της σύγκλησης των δοντιών με παραπομπή σε ορθοδοντικό όταν κριθεί απαραίτητο και εκπαίδευση των παιδιών ώστε νακαθιερώσουν σωστές συνήθειες στοματικής υγιεινής.

Το Δελτίο Εξέτασης θα δίνεται σε κάθε εξεταζόμενο. Τα προσωπικά δεδομένα που θα αναγράφονται θα τηρούνται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για δύο έτη.

Για οτιδήποτε παρατηρηθεί από τους γιατρούς παρακαλώ να δηλώσετε αν επιθυμείτε να ενημερωθείτε γραπτώς. Η συμμετοχή των παιδιών στο εν λόγω πρόγραμμα είναι προαιρετική και δωρεάν. Κατά τον προληπτικό έλεγχο θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και θα υπάρξει αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθούν τα μικρά παιδιά σε επικίνδυνο φορτίο λόγω covid-19.

Με την πολυετή εμπειρία υλοποίησης αντίστοιχων προγραμμάτων από την παραπάνω αρμόδια Διεύθυνση ο δήμος μας θα παρέχει σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, τη δυνατότητα οδοντιατρικού ελέγχου όλων των μικρών παιδιών μας από εξειδικευμένους οδοντιάτρους, ενώ τα αποτελέσματα από την εξέταση θα παραδίδονται στους γονείς /κηδεμόνες των παιδιών στο πλαίσιο τήρησης του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για τους ανωτέρω λόγους πιστεύουμε ότι η υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος θα αποφέρει μόνο θετικά αποτελέσματα και θα προάγει την υγεία των παιδιών.

Τηλ. επικοινωνίας:2132026090.