Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 5.500 Ελληνίδες ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επενδύοντας στον τομέα της πρόληψης υλοποιεί Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού μέσω κλινικής εξέτασης – υπερηχογραφικής εκτίμησης, ενισχύοντας έτσι τις δράσεις των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου και του ΚΕΠ Υγείας.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 από 09:00πμ έως 12:00μμ. στο χώρο των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, ημιώροφος).

Η ψηλάφηση μαστού αφορά αποκλειστικά γυναίκες από 35 ετών έως 60 ετών και υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΚΑΛΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΜΑΣΤΟΥ MD, MSc, PhD, FEBS

Επιμελητή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας & Μονάδα Μαστού, Mediterraneo Hospital.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή/και υπέρηχο μαστού του τελευταίου έτους.

Η Κλινική Εξέταση συμπεριλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων και ψηλάφηση μαστού. Σε περίπτωση ευρήματος, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής υπερηχογραφικής εκτίμησης για τον καθορισμό του περαιτέρω ελέγχου.
Το υπερηχογράφημα μαστού δεν αποτελεί μέθοδο προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση και τον μαστογραφικό έλεγχο.

Tο πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού που επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στον δήμο μας δίνει τη δυνατότητα στις νεότερες γυναίκες να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της εξέτασης μαστού από τον ειδικό και να λύσουν επίσης τυχόν απορίες για το τι είναι ψηλάφηση, γιατί πρέπει και πότε να γίνεται.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ:2132026090.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μη φοβάστε την Πρόληψη.