Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει μία στις δέκα γυναίκες και απειλεί 5.500 Ελληνίδες ετησίως, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης επενδύοντας στον τομέα της Πρόληψης υλοποιεί Πρόγραμμα Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού μέσω κλινικής εξέτασης – υπερηχογραφικής εκτίμησης ενισχύοντας έτσι τις δράσεις των Εθελοντικών Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου και του ΚΕΠ Υγείας.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 από 09:00πμ έως 13:00μμ. στο χώρο των Εθελοντικών Δημοτικών Κοινωνικών Ιατρείων (Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, ημιώροφος).

Η ψηλάφηση μαστού αφορά αποκλειστικά γυναίκες από 35 ετών έως 60 ετών και υλοποιείται σε συνεργασία με τον ΚΑΛΛΕ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΜΑΣΤΟΥ MD, MSc, PhD, FEBS Επιμελητή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας & Μονάδα Μαστού, Mediterraneo Hospital.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να έχουν μαζί τους μαστογραφία ή/και υπέρηχο μαστού του τελευταίου έτους.

Η Κλινική Εξέταση συμπεριλαμβάνει λήψη ιστορικού, αξιολόγηση των απεικονιστικών ευρημάτων και ψηλάφηση μαστού. Σε περίπτωση ευρήματος, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπληρωματικής υπερηχογραφικής εκτίμησης για τον καθορισμό του περαιτέρω ελέγχου.

Το υπερηχογράφημα μαστού δεν αποτελεί μέθοδο προσυμπτωματικού ελέγχου (screening) για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και δεν υποκαθιστά την κλινική εξέταση και τον μαστογραφικό έλεγχο. Χρησιμοποιείται κυρίως στις νέες γυναίκες για αποφυγή ακτινοβολίας ή συμπληρωματικά με τη μαστογραφία σε περιπτώσεις γυναικών με αυξημένη πυκνότητα όπου η μαστογραφία δείχνει να έχει χαμηλή αξιοπιστία, καθώς και σε άλλες συγκεκριμένες περιπτώσεις (π.χ. διάκριση κυστικής – συμπαγούς αλλοίωσης, έλεγχος ψηλαφητής μάζας σε νέες γυναίκες, εκτίμηση λεμφαδένων).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλ:2132026090.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Μη φοβάστε την Πρόληψη.

Να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος.