“Μέσα από έναν συγκλονιστικό διάλογο, μια μελανιά προσπαθεί να πείσει ένα αγόρι, τον Λουκιανό, να βρει το κουράγιο να μιλήσει για εκείνη…”

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο “Πάπυρο” διοργανώνουν ημερίδα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των γονέων και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια για την εξάλειψη της παιδικής κακοποίησης και της αποσιώπησης της.

Με βασικό εργαλείο το νέο βιβλίο της εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής Βασιλικής Ρουμελιώτη, με τίτλο ΜΙΛΑ , στόχος είναι να παροτρύνουμε τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να μιλήσουν για τα τραύματα που ενδεχομένως κουβαλούν.

Οι γονείς και οι Εκπαιδευτικοί που πρόκειται να παρακολουθήσουν την ημερίδα θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν τεχνικές και
δραστηριότητες όπου θα μπορέσουν να μεταχειριστούν για να βοηθήσουν τα παιδιά να ανοιχτούν και να εκφραστούν τόσο στην τάξη όσο και στο σπίτι για ό,τι τα απασχολεί.

Η ημερίδα – παρουσίαση του βιβλίου είναι δωρεάν και είναι προγραμματισμένη να υλοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης.

Πληρ. Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης 2132018781-2