Ημέρα γιορτής για το Δήμο – υπό τους ήχους Κεφαλλονίτικων σκοπών και καντάδων – και ξεκάθαρο μήνυμα νίκης και νέας ισχυρής εντολής ανανέωσης της εμπιστοσύνης του λαού του Ελληνικού και της Αργυρούπολης στο πρόσωπο του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου και στο μεγάλο Αυτοδιοικητικό κίνημα, την «Ενωμένη Πόλη», ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου, στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Εκατοντάδες δημότες, αλλά και φίλοι της «Ενωμένης Πόλης», της Διοικούσας το Δήμο παράταξης, έδωσαν δυναμικό παρών και πλημμύρισαν κυριολεκτικά το χώρο του «Μίκης Θεοδωράκης», τόσο εσωτερικά, όσο και στο φουαγιέ του θεάτρου, καθώς και στην πλατεία του Δημαρχείου.

Οι οθόνες που είχαν στηθεί διευκόλυναν τους παριστάμενους να παρακολουθήσουν κάθε τι που ειπώθηκε και σύσσωμοι χειροκροτούσαν το Δήμαρχο των έργων, της ανάπτυξης και της προόδου του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, παρακολουθώντας αφοσιωμένοι τα όσα εδείχθησαν, τα οποία και βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

Σε μια εκδήλωση ψυχής, που είχε έντονη διαδραστικότητα και συμμετοχή, παρουσιάστηκαν με πλάνα βίντεο, τα έργα και τα πεπραγμένα της διπλής θητείας 2014 – 2023.

Είναι συγκλονιστικό ότι το 80% και πλέον των δεσμεύσεων της Διοίκησης, το 2019, έχουν ήδη γίνει πράξη και το εκκρεμές ποσοστό είναι ήδη σε τροχιά δρομολόγησης και υλοποίησης.

Η Αναγέννηση ήρθε με τεράστια έργα όπως η αλλαγή του φωτισμού που έγινε το 2020, η νέα δημοτική συγκοινωνία που εξυπηρετεί 20.000 πολίτες μηνιαίως με 5 ηλεκτρικά λεωφορεία, το Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού που εγκαινιάστηκε πρόσφατα και πήρε το όνομα της Μεγάλης Ελληνίδας Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, το κτίριο των ΑμεΑ, τη νέα θεατρική σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», τις 36 νέες παιδικές χαρές που πρώτοι πιστοποιήσαμε στην Ελλάδα, τα πέντε μεγάλα οικογενειακά πάρκα όπου διοργανώνονται δεκάδες πάρτι, τις 19 αναπλασμένες πλατείες, τα μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ασφαλτοστρώσεων και ανάπλασης των πεζοδρομίων, την απόλυτη συντήρηση των αθλητικών χώρων και την κατασκευή τρίτου κλειστού γηπέδου μπάσκετ που θα παραδοθεί σε λίγες εβδομάδες, τη συντήρηση όλων των μνημείων της πόλης, την ριζική ανανέωση του στόλου με 79 μηχανήματα έργου και αυτοκίνητα, νούμερο πρωτοφανές στην ιστορία της πόλης αφού παραλάβαμε ένα εργοτάξιο σε απόλυτη παρακμή χωρίς καμία υποδομή και λειτουργία, τις δεκάδες αναφορές σε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που έκαναν την καθημερινότητά μας καλύτερη, ποιοτικότερη και κυρίως ανθρώπινη.

«Πήραμε τη μεγάλη απόφαση να πάρουμε το τιμόνι του Δήμου, ακολουθώντας πιστά τρεις αξίες: Την Αγάπη για την πόλη μας, την τόλμη να αγωνιστούμε για αυτή και το όραμά μας να την αλλάξουμε! Αυτές οι 3 αξίες έγιναν τα θεμέλια που χτίσαμε τα 9 χρόνια έργων που άλλαξαν ριζικά την πόλη μας», εκμυστηρεύτηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Μέσα από πολλούς, σκληρούς και διαρκείς αγώνες πέτυχε ο Δήμος να αλλάξει την εικόνα του, εσωτερικά και εξωτερικά και να καταστεί Δήμος πρότυπο σε όλη τη χώρα και γιατί όχι και τον Παγκόσμιο χάρτη, με την επένδυση καταφέρνοντας να αποτελεί λαμπρό παράδειγμα σε κάθε τομέα.

Ενώ στην ομιλία του έδωσε έμφαση επίσης στις μεγάλες υποδομές που γίνονται εντός του αεροδρομίου, με κύριο το κτίριο των ΑμεΑ και τόνισε ότι «είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αυτά τα παιδιά και τα φροντίζουμε σα παιδιά μας».

Παράλληλα, πέρασε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση λέγοντας ότι «Ζούμε στην Ελλάδα, μιλάμε Ελληνικά και πιστεύουμε στην Ορθοδοξία. Συνεπώς όποιος θέλει τζαμιά και όχι εκκλησίες στο Ελληνικό, πρόβλημά του».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον λαό της πόλης μας, τον μέγα, που με την συγκλονιστική παρουσία του μας τίμησε και έδωσε το Σύνθημα για μια ακόμα μεγαλύτερη Νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου», εξέφρασε ο Γιάννης Κωνσταντάτος συμπληρώνοντας ότι: «Η Ενωμένη Πόλη είναι το μεγάλο αυτοδιοικητικό κίνημα και είμαστε ταγμένοι στην υπηρεσία του λαού της πόλης μας με έργα ουσίας που Αναγεννούν καθημερινά το Ελληνικό Αργυρούπολη».

Στην ίδια εκδήλωση παρουσιάστηκαν και οι 80 υποψήφιοι από τους συνολικά 88, της «Ενωμένης Πόλης». Προσωπικότητες που κοσμούν το ψηφοδέλτιο. Μια ανανεωμένη ομάδα, με ανθρώπους που έχουν τιμήσει έως τώρα την πόλη και το λαό της, αλλά και με νέα πρόσωπα που έχουν όρεξη και δυνατότητες προσφοράς. Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης με τις εμπειρίες του παρελθόντος, δημιουργεί το Δήμο του μέλλοντος και έχει στο πλευρό του πολλά έμπειρα στελέχη αλλά και πολλούς νέους ανθρώπους, επιστήμονες και επαγγελματίες που φέρνουν αέρα ανανέωσης στο Ελληνικό και την Αργυρούπολη.

Ραντεβού τον Οκτώβριο για μια νέα μεγάλη Νικη!

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Μάγδα Τσέγκου.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Χρήστος Θεοδωρόπουλος, οι Βουλευτές ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης, Άννα Καραμανλή, οι υποψήφιοι Βουλευτές ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και «Ελληνική Λύση» Νίκος Παπάζογλου, ο  πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο Διοικητής Ασκληπιείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, του ιερού κλήρου, καλλιτέχνες, καθώς και πλήθος πολιτών.