Σε μια συγκινητική βραδιά, παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας από το Ελληνικό και την Αργυρούπολη, απολαύσαμε σε πρώτη προβολή το ιστορικό ντοκιμαντέρ που έγινε σε συνεργασία με την Cosmote tv με τίτλο “Ελληνικό – Αργυρούπολη: πόλεις από του Πόντου την ψυχή”.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσόρισε τον κόσμο στη Δημοτική Θεατρική σκηνή “Νίκος Κούρκουλος” και τα συναισθήματα που πλημμύρισαν το ιστορικό θέατρο ήταν απερίγραπτα.

Το υπέροχο αυτό ντοκιμαντέρ δείχνει τη διαδρομή των Ποντίων κτητόρων της περιοχής και αποτελεί για το Δήμο μας την ανάδειξη του πολιτισμού μας, την σπουδαία ιστορία μας και είναι για τις επόμενες γενιές ένα κειμήλιο ιστορικής αξίας.

Άλλο ένα πετραδάκι στην προσπάθεια διαιώνισης της ιστορίας της πόλης μας.

Με το πέρας της προβολής ο Δήμαρχος απένειμε στην κ. Σωτηροπούλου αναμνηστική τιμητική πλακέτα και την ευχαρίστησε δημόσια για την εξαιρετική δουλειά.

Επίσης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων Γιώργο Σαραφίδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλία Ιορδανίδη καθώς και τα μέλη των συλλογών τους για την δυναμική τους παρουσία.

Αξιοσημείωτο ότι – όπως αποκάλυψε η δημιουργός του ντοκιμαντέρ – το φιλοθεάμον κοινό της Cosmote Tv το έχει στο top 10!!!

Αυτό αποδεικνύει ότι καλό γίνεται όταν οι νέοι μας ενδιαφέρονται για το παρελθόν και την ιστορία μας.