Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με θέματα:
Απολογισμός ενεργειών Αντιπυρικής Περιόδου 2023 και Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για τη λήψη μέτρων ετοιμότητας της αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό, χειμερινής περιόδου 2023-24

Στη συνεδρίαση, η οποία διεξήχθη στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κρητικού, παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα μέτρα πρόληψης κατά την Αντιπυρική Περίοδο 2023 καθώς και ο Αντιπυρικός Σχεδιασμός που εκ του αποτελέσματος απέδωσε τα μέγιστα, αφήνοντας τον Υμηττό αλώβητο.

Να σημειωθεί, ότι η Αντιπυρική Περίοδος 2023, ήταν η δυσκολότερη των τελευταίων ετών με 59 ημέρες υψηλής επικινδυνότητας, με παρατεταμένους καύσωνες, καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα που κατέκαψαν τον Έβρο από άκρη σε άκρη και περικύκλωσαν ακόμα και την Αττική (Πάρνηθα, Κερατέα, Σαρωνίδα).

Περίοπτη θέση και μερίδιο σε αυτή την επιτυχία, έχουν οι Εθελοντές Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, το ανθρώπινο κεφάλαιο της πόλης μας, «οι άγρυπνοι φρουροί του Βουνού μας».

Παράλληλα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος εξήρε την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων προεξάρχοντος των στελεχών του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού, την συμβολή του Α.Τ. Ελληνικού Αργυρούπολης,  της Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής, το Λιμεναρχείου Σαρωνικού, της Δημοτικής Αστυνομίας Ελληνικού Αργυρούπολης, των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου και βέβαια όλων των υπηρεσιακών πυρασφάλειας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Στο δεύτερο θέμα της συνεδρίασης, παρουσιάστηκαν ο σχεδιασμός και οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για τη λήψη μέτρων ετοιμότητας της αντιμετώπισης κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό, με σκοπό την οργάνωση, το συντονισμό και την ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών – φορέων και του ανθρώπινου δυναμικού κατά την χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερα έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα μέτρα πρόληψης για τον καθαρισμό των φρεατίων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, την κάλυψη όλων των αιτημάτων των δημοτών,  την προμήθεια άλατος αποχιονισμού και τα μηχανήματα έργου που έχουν ενταχθεί για τον σκοπό αυτό.

Σημειώνεται η εκτενής αναφορά στα μεγάλα έργα και δράσεις πρόληψης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ΣΠΑΥ που παρουσίασε ο κ. Νίκος Κιούσης, ειδικός συνεργάτης του Προέδρου και Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες στο στελεχιακό δυναμικό του ΣΠΑΥ, για την άψογη συνεργασία και συντονισμό του μεγάλου έργου που επετεύχθη καθώς και σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που συνέβαλε ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνάμεις του.

Καλή Χειμερινή περίοδο χωρίς συμβάντα που θα μας προβληματίσουν.

Antipiriki 2023 (1) Img 20231103 122008