Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, κλιμάκιο επαγγελματιών της Κινητής Μονάδας ΑμΚΕ “Αγκαλιά” σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης και τις Κοινωνικές Λειτουργούς του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “Η ψυχική υγεία μας αφορά όλους”, στον φιλόξενο χώρο του Ά Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης επί της οδού Αλεξιουπόλεως 27.

Η δράση ψυχικής υγείας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους» του διαδημοτικού σχήματος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βύρωνα και Καισαριανής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του ΟΠΕΚΑ ως Διαχειριστική Αρχή και ευθύνη της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε.» ως φορέα Διαχείρισης.

Ψυχολόγοι της Κινητής Μονάδας της ΑμΚΕ Αγκαλιά πραγματοποίησαν ομιλία με θέμα “Η ψυχική υγεία μας αφορά όλους”, κάνοντας ειδική αναφορά στην κατάθλιψη.

Η ΑμΚΕ Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων “ΑΓΚΑΛΙΑ”, αποτελεί μια Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που σκοπό έχει την παροχή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους κατοίκους του 11ου Τομέα Ψυχικής Υγείας Αττικής.

Η δράση απευθυνόταν σε ωφελούμενους του προγράμματος “Στέγαση και εργασία για Άστέγους”, και είχε στόχο την ευαισθητοποίηση και κατανόηση σχετικά με τις ενδείξεις της κατάθλιψης καθώς και τη σημαντικότητα της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης.

Στη δράση συμμετείχε η πλειοψηφία των ωφελούμενων του Προγράμματος, παρουσία του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.
Οι ωφελούμενοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην δράση και συμμετείχαν ενεργά στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε.
Ευχαριστούμε το κλιμάκιο της επιστημονικής ομάδας της ΑμΚΕ “Αγκαλιά” και ευελπιστούμε σε μελλοντική μας συνεργασία.