Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης υλοποιεί μια σειρά από προγράμματα, στοχευμένες δράσεις και Δομές για την Κοινωνική Ένταξη και την αντιμετώπιση της κοινωνικής και υλικής αποστέρησης. Στο πλαίσιο αυτής της ασκούμενης Τοπικής Κοινωνικής Πολιτικής εντάσσεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο που εποπτεύεται από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Συνοχής του Δήμου.

Με γνώμονα την ολιστική στήριξη των δικαιούχων του προγράμματος, η Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής σε συνεργασία με την LAMDA Development, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, έχει εξασφαλίσει προσκλήσεις για τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών του προγράμματος. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο μέχρι και την τελευταία τάξη του Δημοτικού.  Αφορά την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο», διασκευή του Κάρλο Κολόντι από τον Κρις Κούπερ και παρουσιάζεται στο Μικρό Εθνικό – Παιδική Σκηνή – ΘΕΑΤΡΟ REX – ΣΚΗΝΗ «ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ».

Η ενημέρωση και οι προσκλήσεις δίνονται από το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αφορά τους ήδη δικαιούχους του προγράμματος με τέκνα στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική βαθμίδα.