Τον πρώην Δήμαρχο Αργυρούπολης Δημήτρη Ευσταθιάδη για την προσφορά του στην κοινωνία μας και για τη σημαντική αυτοδιοικητική συμβολή του, τίμησε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης σε μια εκδήλωση που πραγματοποίησε προς τιμήν του την Κυριακή 28 Μαΐου στο Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» στην Αργυρούπολη.

Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν έκδηλη η συγκίνηση στο πρόσωπο του πρώην Δημάρχου, καθώς οι ομιλητές αναφέρθηκαν όχι μόνο στην πολιτική του διαδρομή, αλλά και στην προσωπικότητά του, εστιάζοντας στον άνθρωπο με όραμα και ικανότητες Δημήτρη Ευσταθιάδη.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, που θήτευσε αυτοδιοικητικά στο πλευρό του Τάκη Ευσταθιάδη, στα πρώτα του βήματα.

«Δήμος που λησμονεί την ιστορία του είναι Δήμος χωρίς μέλλον, επεσήμανε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, τονίζοντας ότι «εμείς ως Διοίκηση έχουμε αποδείξει πως δεν ξεχνάμε αυτούς που πρόσφεραν τα μέγιστα στην πόλη μας».

Εν συνεχεία, ο κ. Κωνσταντάτος είπε ότι «για τον Τάκη Ευσταθιάδη θα μπορούσε κανείς να μιλάει για ώρες, για τον άνθρωπο, τον πολιτικό, το Νομάρχη, το Δήμαρχο σε εποχές που η Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε τις ιδιαιτερότητες της. Ένας άνθρωπος με όραμα που κατάφερε να κάνει την Αργυρούπολη, πόλη με ακίνητη περιουσία και που υπερασπίσθηκε κάθε τι.

Ο Τάκης Ευσταθιάδης υπήρξε ένας μεγάλος δάσκαλος τον οποίο προσωπικά μελέτησα πάρα πολύ. Υπήρξε μια σχολή αυτοδιοικητική για όλους μας καθώς στα πρώτα αυτοδιοικητικά μου βήματα εκλέχτηκα μαζί του και με έριξε στα βαθιά κάνοντας με Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού».

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος στη συνέχεια δημιούργησε τη δική του παράταξη, βάζοντας την δική τους σφραγίδα, πάντα με τις αρχές που είχε μάθει δίπλα στον π. Δήμαρχο. Και ποιες είναι αυτές; «Έργο για τον πολίτη, αγάπη για την πόλη μας και τους ανθρώπους της».

Κλείνοντας, μάλιστα ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος επεσήμανε ότι ήταν σημαντικό ο Δημήτρης Ευσταθιάδης να τιμηθεί εν ζωή, «όχι γιατί το έχει ανάγκη ο ίδιος. Δε θα το ζητούσε ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά γιατί «το έχουμε εμείς ως Διοίκηση, ως Δήμος, εσείς ως πολίτες, τα νέα παιδιά, γιατί έχουμε ανάγκη από πρότυπα. Αυτή η χώρα δεν πάει καλά, όχι για τα οικονομικά ζητήματα, αλλά για τα κοινωνικά και πολιτισμικά, που στερούνται προτύπων».

Για το τιμώμενο πρόσωπο μίλησε επίσης ο πρώην Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρώην Υπουργός Μιλτιάδης Παπαιωάννου, ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής Παύλος Καμάρας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης Ηλίας Ιορδανίδης.

«Διέκρινα ότι είναι ένας πολύ ευφυής άνθρωπος και πήρα πολλά μαθήματα κοντά του. είχε την ικανότητα τις συγκρούσεις να τις μετατρέπει σε λύσεις προβλημάτων της εποχής. Έγινε ένας εμβληματικός Δήμαρχος που καθοδήγησε τις επόμενες γενιές αποτελώντας μέτρο σύγκρισης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Παπαδόπουλος.
Αναφορά στο υπόβαθρο του ανθρώπου, στις ρίζες του αναφέρθηκε ο Μιλτιάδης Παπαιωάννου, τονίζοντας ότι «ο Τάκης Ευσταθιάδης αγωνίστηκε στο δρόμο τον καλό, με πίστη και αξίες και σωστά σήμερα του απονέμεται ο της δικαιοσύνης στέφανος».

«Για εμάς τους νεότερους ήταν ο καλύτερος Δάσκαλος της Αυτοδιοίκησης. Δεν έχει προσφέρει μόνο στην Αργυρούπολη», είπε ο Πέτρος Φιλίππου και αναφέρθηκε στη δραστηριότητα όταν ήταν πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, και για την γενικότερη προσφορά του στην εξέλιξη του θεσμού της αυτοδιοίκηση.

«Ηθικός, τίμιος, ταπεινός. Ένας άνθρωπος που κερδίζει τις καρδιές όλων», είπε ο Παύλος Καμάρας.

Τελευταίος έλαβε το λόγο ο Δημήτρης Ευσταθιάδης ευχαριστώντας το Δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και το γλύπτη που φιλοτέχνησε την προτομή του.

«Ό,τι μπορούμε να προσφέρουμε και εγώ προσωπικά και οι επόμενες δημοτικές αρχές είναι να μπαίνει ένα λιθαράκι κάθε φορά που θα βοηθάει να προχωράμε και να μην έχουμε στασιμότητα», ανέφερε συγκινημένος βλέποντας το έργο να συνεχίζεται και την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του να είναι δυνατή.

Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τονίζοντας ότι δεν έχει ξεχάσει τίποτε από τα όσα έχει ζήσει.

Με το πέρας της εκδήλωσης, οι παριστάμενοι μετέβησαν στην πλατεία «Δημήτρης Ευσταθιάδης», η οποία αναπλάστηκε και φέρει το όνομα του πρώην Δημάρχου προκειμένου να γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του. Με αυτή τη συμβολική κίνηση η Διοίκηση επιβεβαιώνει ότι η ιστορία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης θα παραμένει ζωντανή και αναλλοίωτη. Για να είναι ο Δημήτρης Ευσταθιάδης ένα πρότυπο για όλους.