Στο International Mayor’s Forum on Tourism που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τις 4 έως τις 6, συμμετείχαν εκπρόσωποι σχεδόν από όλα τα κράτη της υφηλίου, με υπουργούς και αυτοδιοικητικές αντιπροσωπείες.

Στην κορυφή του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης, μαζί με τους Δήμους Σαντορίνης και Μαραθώνος, ως προσκεκλημένοι στην πόλη Zhengzhou της Κίνας.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία κατάφερε να εντυπωσιάσει. Η Σαντορίνη με το φυσικό της κάλος, ο Μαραθώνος με τον πασίγνωστο Μαραθώνιο δρόμο και ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης λόγω της επένδυσης του Ελληνικού.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Τσαρπαλής μαζί με την Διευθύντρια Διοίκησης του Δήμου Δήμητρα Βαρουτάκη παρουσίασαν μέσω ενός οχτάλεπτου φιλμ όλα όσα συντελούνται στο Ελληνικό και τα οφέλη που φέρει η ανάπτυξή του σε τοπικό, διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποτελεί μια πόλη με σημαντική ιστορία η οποία όμως είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη πόλη με εξαιρετική ανάπτυξη στον τουρισμό και στο well being λόγω της σημαντικής επένδυσης που αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στον Δήμο μας στο χώρο του παλιού αεροδρομίου», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσαρπαλής και επεσήμανε ότι «Οι λαοί μας ακολουθούν μια παράλληλη πορεία ιδιαίτερης πολιτιστικής ανάπτυξης από την αρχαιότητα ως σήμερα. Τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά των πολιτισμών μας έρχονται σήμερα να ενωθούν κάτω από την ομπρέλα της  παγκοσμιοποίησης με σκοπό να υπάρξει μια δημιουργική αλληλεπίδραση που θα μας εξελίξει και θα μας οδηγήσει όλους σε νέους προορισμούς και εμπειρίες».

Τόσο το βίντεο όσο και η συνέντευξη τύπου που έδωσαν έτυχαν τηλεοπτικής κάλυψης από όλα τα κανάλια της Κίνας. Από την πολυήμερη αποστολή, τις επόμενες δύο ημέρες, η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στην αρχαία πρωτεύουσα της Κίνας, την απαγορευμένη Πόλη και στους Ναούς Σαολίν.

Στη συνέχεια, με εσωτερική αεροπορική πτήση δύο ωρών, μαζί με την γαλλική αντιπροσωπεία επισκεφθήκανε την παραθαλάσσια πόλη Dalian, τριών εκατομμυρίων κατοίκων και τους φιλοξένησε η Ακαδημία Καλών Τεχνών στην οποία φοιτούσαν 15.000 φοιτητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γαλλική αντιπροσωπεία συμμετείχε και ο πατέρας του προέδρου της Γαλλίας, Μισέλ Μακρόν. Στην Dalian παρέμειναν για τρεις μέρες.

Το γεγονός ότι η Κίνα έχει μια τρομερή ανάπτυξη και το βιοτικό της επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ ψηλά, ήταν το συμπέρασμα των γενικών εντυπώσεων από την επίσκεψη.