Συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Γιερλάν ΜΠΑΟΥΝΤΑΡΜΠΕΚ-ΚΟΖΑΤΑΓΕΒ (Yerlan Baudarbek-Kozhatayev), συνοδευόμενο από συνεργάτες και επιχειρηματίες είχε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου.

Η συζήτησή τους υπήρξε άκρως ενδιαφέρουσα, καθώς η αναπτυσσόμενη πόλη του Ελληνικού και η αναπτυσσόμενη πόλη της Astana έχουν πολλές ομοιότητες. Η Astana δε, αποτελεί την πιο αναπτυσσόμενη πρωτεύουσα της Ασίας.

Το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο στην Ευρώπη, το «Ελληνικό», που προβλέπει την κατασκευή μιας «έξυπνης» και «πράσινης» πόλης του μέλλοντος μας παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων στον Πρέσβη Yerlan Baudarbek-Kozhatayev.

«Η πόλη του Ελληνικού και της Αργυρούπολης διευρύνει τις επαφές της και θα προχωρήσει σε αδελφοποίηση με την Astana στην οποία ζουν περί τους 10.000 Ποντίους.

Αποστολή του Δήμου μας θα επισκεφθεί τον προσεχή Ιούνιο την Astana, καθώς αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόσκληση να συμμετέχουμε ως Δήμος στο Διεθνές Forum που θα διοργανωθεί και στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και η αδελφοποίηση των πόλεών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.