• Για να επισκεφθεί και η δική σας τάξη / το σχολείο σας, το Κέντρο επικοινωνήστε με το Γραφείο Παιδείας στο 2132018781 για να κλείσετε το ραντεβού.

Μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία για τα οφέλη της ανακύκλωσης και τον τρόπο που συλλέγονται τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές των σχολείων του Δήμου μας.

Το 1ο Παγκοσμίως Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» έχει σταθμεύσει για δεύτερη εβδομάδα στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, επί της πλατείας (Λ. Κύπρου 68, Αργυρούπολη).

Από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέπτονται το «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης» και με χρήση του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικού προγράμματος συνειδητοποιούν τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης, της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική ομάδα, μεταδίδει με βιωματικό τρόπο τις αρχές της ανακύκλωσης, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό βοηθώντας τους μικρούς μας φίλους:

  • να γνωρίσουν ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά.
  • να μάθουν έξυπνους τρόπους να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους.
  • να εξοικειωθούν με την έννοια της ανακύκλωσης ως διαδικασία και ως πρακτική μεγάλης σημασίας για το περιβάλλον.
  • να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για έναν πιο πράσινο πλανήτη.

Τις προηγούμενες ημέρες η δράση έλαβε χώρα στη γειτονιά των Σουρμένων, απ’ όπου είναι και το φωτογραφικό υλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. έχει οργανώσει και εφαρμόσει για λογαριασμό της ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. από 7/7/2004, το μοναδικό σε Ελλάδα και Ευρώπη «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» των προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας και Εισαγωγής ΑΒ το οποίο έχει την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.