Σε μία λαμπρή τελετή σε γιορτινή καλοκαιρινή διάθεση, στο χώρο εκδηλώσεων «House 124», με την παρουσία 300 και πλέον στελεχών Οργανισμών και Επιχειρήσεων, βραβεύτηκε ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης για την εξωστρέφεια των δράσεών του για την Διαφορετικότητα και την Ένταξη.

Τα βραβεία Diversity & Inclusion Awards 2023 του φετινού διαγωνισμού διοργανώθηκαν και απονεμήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από την Boussias Events σε συνεργασία με το Diversity Charter.

Επικεφαλής της διοργάνωσης και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης ήταν η κ. Μαρία Στρατηγάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛΕΓΥΠ). Από την Επιτροπή αξιολόγησαν τις προτάσεις 30 καταξιωμένα στελέχη, εμπειρογνώμονες του κλάδου καθώς και εκπρόσωποι φορέων και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Μαζί με τον Δήμο μας βραβεύτηκαν επίσης οι Δήμοι Πειραιά, Ρόδου και Βοΐου καθώς και πλήθος επιχειρήσεων και ΑΜΚΕ μεταξύ των οποίων η Lidl Hellas, η Eurobank, η Πλαίσιο Computers και η Teleperformance Greece, η Pfizer, η Kotsovolos, η «Race for Autism Gr» κ.α.
Το βραβείο του Δήμου παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Συνοχής κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος.

Ο κ. Μηνόπουλος μετά την βράβευση του Δήμου δήλωσε:
«Με την βράβευση αυτή αναγνωρίζεται η προσπάθεια και η εξωστρέφεια του δήμου, αιρετών και υπαλλήλων και ιδιαίτερα της Κοινωνικής Υπηρεσίας που υλοποιεί σημαντικά προγράμματα στον τομέα της αντιμετώπισης των διακρίσεων, του σεβασμού στην διαφορετικότητα, στην υποστήριξη των οικονομικά μειονεκτούντων μαθητών, στην παροχή ψυχολογικής συμβουλευτικής και συμπεριφοράς για γονείς και εκπαιδευτικούς, στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας των γυναικών, στην ενδυνάμωση των γυναικών-θυμάτων βίας, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση βίαιων συμπεριφορών κατά των γυναικών και στην εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στην στέγαση και υποστήριξη αστέγων, στον ψηφιακό αναλφαβητισμό των ηλικιωμένων, στην σωματική άσκηση των ηλικιωμένων, στην υποστήριξη των προσφύγων αλλά και σε πολλά άλλα. Ευχαριστώ την Επιτροπή για την βράβευση του Δήμου μας».

χαρτα (2)

Ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Μηνόπουλος με τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Χρήστο Ζευκλή, την Αντιδήμαρχο Πειραιά για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μπουρδάκου Κυριακή, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ρόδου για θέματα Ισότητας κ. Ευδοκία Αποστολίδη-Πάττα, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Αντώνη Αντωνόπουλο και άλλα στελέχη των δήμων που βραβεύτηκαν

χαρτα (1)