Στο 18ο Πανελλήνιο συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, που διοργανώθηκε στις 6 έως και 8 Οκτωβρίου 2022 στο Riviera Coast στη Βούλα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα «Η αυτοδιοίκηση κοντά στον άνθρωπο και έναν καλύτερο πλανήτη» συμμετείχε ο Δήμος μας, παρουσιάζοντας στις εργασίες του, ένα ακόμη καινοτόμο πρόγραμμα που διοργανώθηκε το 2022 στους παιδικούς σταθμούς με ονομασία «Αξιολογώ, Προλαμβάνω, Στηρίζω».

Το δωρεάν αυτό πρόγραμμα, απευθυνόταν στις οικογένειες των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας και περιλάμβανε την αξιολόγηση τους από Εθελοντές Επαγγελματίες Λογοθεραπευτές και Εργοθεραπευτές που δραστηριοποιούνται ιδιωτικά στον Δήμο μας και προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους με κοινωνική ευθύνη.

Στόχος του προγράμματος ήταν η οποιασδήποτε μορφής ανίχνευση αναπτυξιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών. Απώτερος στόχος υπήρξε η στήριξη του οικογενειακού πλαισίου και η παροχή δυνατότητας κατανόησης από την οικογένεια, της σημασίας της ανάπτυξης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων βάση της ηλικίας του κάθε παιδιού καθώς επίσης και η διασύνδεση των οικογενειών με τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές του Δήμου.

Από πλευράς του Δήμου την παρουσίαση έκανε η κ. Γαλανού Σταυρούλα, Τοπική Σύμβουλος η οποία με την επαγγελματική της ιδιότητα ως Λογοθεραπεύτρια εθελοντικά, ανέδειξε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την πρόληψη και διάγνωση αναπτυξιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών παιδιών προσχολικής ηλικίας στο ευρύτερο σύνολο άρα την ευρύτερη σημασία του «Προλαμβάνειν».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την βοήθεια εθελοντών λογοθεραπευτών και εργοθεραπευτών που επιχειρούν και εδρεύουν στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στην υλοποίηση του προγράμματος ονομαστικά:
Γαλανού Σταυρούλα Λογοθεραπεύτρια
Ποιμενίδου Βασιλεία Λογοθεραπεύτρια
Δίγκα Μαρία Εργοθεραπεύτρια
Μέττα Βασιλική Εργοθεραπεύτρια

Ευχαριστούμε θερμά για την Υλοποίηση του Προγράμματος και την Τοπική Σύμβουλο Ελληνικού- Άρτεμις Φαρμάκη για την σημαντική βοήθεια της στην υλοποίηση του προγράμματος και την υποστήριξη οργανωτικά καθώς και όλο το διοικητικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας που αγκάλιασε την πρωτοβουλία βοηθώντας να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα.

Παράλληλα, βραβείο για την προσφορά του Δήμου μας και συγκεκριμένα για την λειτουργία των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ στον Πολίτη παρέλαβε εκ μέρους του δήμαρχου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής, ιατρός κ. Μηνόπουλος Κωνσταντίνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε δήλωσε ότι ο δήμος συνεχίζει εδώ και χρόνια να στηρίζει το έργο του ΕΔΔΥΠΠΥ και της τοπικής αυτοδιοίκησης για μια καλύτερη υγεία, ευζωία και έναν καλύτερο πλανήτη για όλους μας.