Τιμήθηκε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος από την Ομοσπονδία Ομογενειακών Σωματείων Φιλαδέλφειας
Στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής βρέθηκε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, στο πλαίσιο της δεκαήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί προσκεκλημένος της Ομογένειας και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου για την Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Στη δεξίωση που παρέθεσε η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων της Φιλαδέλφειας, το Σάββατο 6 Απριλίου, απονεμήθηκαν διακρίσεις «Eleftheria Medal» και «Honorary Marshal» παρουσία σημαντικών παραγόντων της Ελληνικής Ομογένειας, την Ελληνίδα Πρέσβη στη Ουάσινγκτον, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη New Jersey κ.κ Απόστολο και πλήθος κόσμου.
Στο Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο δόθηκε μια τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του έργου του και των αγώνων του, καθώς και για την προσπάθεια του να βρει ο Ποντιακός Ελληνισμός τη στέγη του, στο προς ανέγερση Παγκόσμιο Μέγαρο Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων.
Παράλληλα, αναγορεύτηκε σε τιμώμενο πρόσωπο «Honorary Marshal», προκειμένου να συμμετέχει στην κορύφωση των εορτασμών στην «Greek Independence Day Parade».
Φανερά συγκινημένος, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ότι έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία, καθώς στη διάρκεια της δεξίωσης ακούστηκαν θερμοί πατριωτικοί λόγοι τόσο για την Ελλάδα μας όσο και για την Κύπρο με τους Ομογενείς να δηλώνουν ότι δεν ξεχνούν την τουρκική κατοχή και τους ευχαρίστησε για την αγάπη που εκδηλώνουν για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.
«Ευχαριστώ ολόψυχα την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κυρία Γεωργία Χλέτσου για την αγάπη που μας έδειξε και τα συγκινητικά της λόγια αλλά και όλους τους παράγοντες της Ελληνικής Ομογένειας που ήρθανε από διάφορες πόλεις της Αμερικής», δήλωσε και επεσήμανε ότι αποτελεί ύψιστη τιμή η αναγόρευσή του σε τιμώμενο πρόσωπο, ανοίγοντας και την παρέλαση.
«Η παραγωγή του πολιτισμού μας, είναι η μόνιμη ειρηνική απάντηση της Ελλάδας σε πνευματικό επίπεδο. Οι νέες γενιές που έρχονται πρέπει να κρατήσουν ψηλά τη δάδα της ελπίδας αναμμένη», τόνισε κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Γιάννης Κωνσταντάτος.
Στο κλείσιμο της δεξίωσης έγινε ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου και παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
«Ζητώ η Ελλάδα, Ζήτω η Κύπρος, Ζήτω ο Πόντος!»
Με την παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Φιλαδέλφεια
Κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνικής μας Ανεξαρτησία την Κυριακή 7 Απριλίου στη Φιλαδέλφεια. Νωρίς το πρωί τελέστηκε η Δοξολογία στον ιστορικό Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με τους Εύζωνες μας να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Ένα πνευματικό γεγονός που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του σε όλους τους παριστάμενους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη New Jersey κ.κ. Απόστολου. Παρόντες και επιφανείς Έλληνες, ο αξιότιμος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, διακεκριμένοι αξιωματούχοι και μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Δοξολογία υπήρξε η απόδειξη των διαρκών δυνάμεων της πίστης, της παράδοσης και της ανθρώπινης ανθεκτικότητας, ξεκινώντας την παρέλαση και τους εορτασμούς για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Φιλαδέλφειας.
Οι δρόμοι της Φιλαδέλφεια γέμισαν από Ελλάδα και γιορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η Ελληνική Ημέρα Ανεξαρτησίας με την ετήσια παρέλαση στην κεντρική λεωφόρο. Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και μαζί με άλλα τιμώμενα πρόσωπα άνοιξε την παρέλαση που έλαβε χώρα την Κυριακή, 7 Απριλίου, με τους Εύζωνες μας της Προεδρικής Φρουράς που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, εξασφαλίζοντας μια απαράμιλλη αύρα αυθεντικότητας και μεγαλοπρέπειας και δίνοντας τον παλμό της Ελευθερίας στους απανταχού Ομογενείς, γιορτάζοντας όλοι μαζί την «Greek Independence Day Parade».
Πλήθος θεατών παρατάχθηκαν στο πάρκο, κραδαίνοντας γαλανόλευκες σημαίες, καθώς η παρέλαση ήταν σε εξέλιξη με διακεκριμένους καλεσμένους. Δίπλα στους Εύζωνες, αξιόλογα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης και αξιωματούχοι τίμησαν την περίσταση, σφυρηλατώντας δεσμούς συντροφικότητας με την ελληνική κοινότητα της Φιλαδέλφειας. Αυτή η παρέλαση συμβόλιζε τη διαρκή σχέση μεταξύ της Ελλάδας και της Πόλης της Αδελφικής Αγάπης, ενώνοντας τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο σε μια συλλογική αγκαλιά πατριωτικής ζέσης.
Μια λατρεμένη παράδοση δεκαετιών, η φετινή παρέλαση υπήρξε από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα. Με την ολοκλήρωση της παρέλασης παραδοσιακοί χοροί με χορευτές ντυμένους με την Ελληνική μας παράδοση έκαναν τον κεντρικότερο δρόμο της Φιλαδέλφεια να ηχεί Ελληνικά!
«Ζητώ η Ελλάδα, Ζήτω η Κύπρος, Ζήτω ο Πόντος!», είπε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος που συμμετείχε για πρώτη φορά στη μεγαλοπρεπή αυτή γιορτή και συμπλήρωσε ότι αισθάνεται «δέος και μεγάλη συγκίνηση για όσα έζησα σήμερα, παρακολουθώντας ως τιμώμενο πρόσωπο τα δεκάδες σχήματα από πολλές πόλεις της Αμερικής. Σχήματα όλων των ηλικιών με ιερείς και νέους, να κρατάνε σημαίες Ελληνικές και Κυπριακές, ενώ πρωταγωνιστές ήταν τα μικρά ελληνόπουλα ντυμένα παραδοσιακά . Είχα δε την ευκαιρία, να παρελάσω και εγώ με τους Πόντιους της Φιλαδέλφεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομογενείς μας, για όσα έζησα κοντά τους, την ζεστή φιλοξενία τους. Έμαθα, πως είναι μεγάλη η Ελλάδα μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, γιατί Ελλάδα είναι όπου πατεί Έλληνας! Θα είμαστε κοντά τους, με όλες μας τις δυνάμεις, αφού πλέον έχουμε στενούς δεσμούς!»
Η Ελλάδα μας είναι παντού γιατί είναι στην καρδιά μας!

Δείτε βίντεο από την Δεξίωση και την παρέλαση: