Η αιμοδοσία στις μέρες μας, είναι ίσως πιο απαραίτητη από ποτέ, αφού αυτή η χρονική περίοδος, είναι πολύ σημαντική για τα αποθέματα αίματος, καθώς συνήθως μετά την περίοδο του καλοκαιριού και της ξεκούρασης, παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών, γεγονός που προκαλεί άμεσες συνέπειες στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και τους πάσχοντες με μεσογειακή αναιμία.

 

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζοντας το καθημερινό κοινωνικό του έργο, για την ανάπτυξη της έννοιας του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, ανακοινώνει τον προγραμματισμό των εθελοντικών αιμοδοσιών

 

· ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 (10:00π.μ -13:00μμ)

στον χώρο του Β Κ.Α.Π.Η ΙΑΣΩΝΙΔΟΥ 35, ΕΛΛΗΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ.

 

· ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 (9:00π.μ-13:00μμ)

στον χώρο του Α Κ.Α.Π.Η ΑΛΕΞΙΟΥΠΟΛΕΩΣ 27, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΚΑ

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις και εκκλήσεις των επίσημων φορέων στη χώρα μας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη εξασφάλισης μιας μεγαλύτερης επάρκειας σε αίμα, για αυτό τον λόγο απαιτείται η μεγαλύτερη συμμετοχή από όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες. Η αιμοδοσία είναι ακίνδυνη και διαρκεί μόλις δέκα λεπτά.

Καλούμε όλους του κατοίκους και τους εργαζόμενους στον δήμο να δηλώσουν ενεργά την παρουσία τους, για την ενίσχυση των κρατικών αποθεμάτων αίματος. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας και προτρέπουμε όλους να συνεχίσουν να προσφέρουν σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη, χωρίς φόβο και με διάθεση προσφοράς πρός τον συνάνθρωπο.

Καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης τους, στα τηλέφωνα: 2132026090 & 2109961973.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα ενημέρωσης για την Δωρεά Μυελού των Οστών και όσοι επιθυμούν μπορούν να γίνουν δότες μυελού των Οστών.