Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει «Χορεύουμε για γέλια, χορεύουμε για δάκρυα, χορεύουμε για τρέλα, χορεύουμε για φόβους, χορεύουμε για ελπίδες, χορεύουμε για κραυγές, είμαστε οι χορευτές, δημιουργούμε τα όνειρα». Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ακολουθώντας τα βήματα της τέχνης του χορού και αναγνωρίζοντας την σημασία της παραπάνω φράσης ξεκίνα και φέτος να παρέχει μαθήματα χορού.

Σε μια προσπάθεια να καλυφθούν όλες οι ηλικιακές ομάδες, δημιουργήσαμε τρία τμήματα χορού: προσχολικής ηλικίας, εφηβικής ηλικίας και ενηλίκων. Σε συνεργασία με την δασκάλα χορού, σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε την τέχνη αλλά και την τεχνική του χορού και να δημιουργήσουμε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον, που θα είναι οικείο και φιλικό για όλους.

 

ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:

Πρόκειται για ένα τμήμα που συστήνει στα παιδία την κίνηση και το χορό, μέσα από το μουσικό παιχνίδι. Στοχεύουμε να λάβουν τα παιδιά κινητικά ερεθίσματα, αποκτώντας για αρχή την αίσθηση του χορού και της κίνησης. Επιπλέον, σκοπός του μαθήματος είναι οι μαθητές/τριες να γνωρίσουν την ομαδικότητα και την συνεργασία με τα υπόλοιπα παιδιά, με έναν άλλο τρόπο που αντιπροσωπεύει η τέχνη του χορού.

‘Ωρες Μαθημάτων : ΔΕΥΤΕΡΑ : 17:00 – 18:00 & ΤΕΤΑΡΤΗ : 15:45 – 16:45

Χώρος Μαθημάτων : Α.Π.Χ. 1ου Δημ. Σχ. Ελληνικού (Αίθουσα Γλύκατζη Αρβελέρ)

ΤΜΗΜΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ:

Πρόκειται για ένα τμήμα κατά το οποίο οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την τεχνική του σύγχρονου χορού, καθώς και να εξελίξουν το κινητικό τους λεξιλόγιο. Δεν αναφερόμαστε καθόλου στην στείρα εκμάθηση, αλλά σε ένα περιβάλλον, που οι έφηβοι χορευτές μας, με την χρήση διάφορων εργαλείων, θα φτάνουν ολοένα και πιο κοντά στον χορό.

‘Ωρες Μαθημάτων : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 20:00 – 21:30

Χώρος Μαθημάτων : Στέκι Πολιτισμού (Λ. Αργυρουπόλεως 92 – 94/ 3ος όροφος)

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

Πρόκειται για ένα τμήμα, που στοχεύει να φέρει το άτομο κοντά με το σώμα του και να το αφυπνίσει, ανακαλύπτοντας όλες τις ικανότητες που μπορεί να έχει και να μην το γνωρίζει. Με σεβασμό και αγάπη, φροντίζουμε για την εκγύμναση και υγεία του σώματος αλλά και για την πνευματική ανάταση μέσα από τον χορό.

Σας περιμένουμε με χαρά στα τμήματά μας για να χορέψουμε πολύ, να δημιουργήσουμε, να θέσουμε στόχους και όνειρα, μα πάνω από όλα να περάσουμε καλά μέσα από την κίνηση και την μουσική!

‘Ωρες Μαθημάτων : ΤΡΙΤΗ : 20:00 – 21:30 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 18:30 – 20:00

Χώρος Μαθημάτων : Στέκι Πολιτισμού (Λ. Αργυρουπόλεως 92 – 94/ 3ος όροφος)

Η Δασκάλα μας : Στεφανία Καϊρούς

Η Στεφανία είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού Ορχηστικής Τέχνης Ελλάδας (ΚΣΟΤ). Κατέχει πιστοποιημένη ικανότητα διδασκαλίας και εκμάθησης τεχνικής μπαλέτου, σύγχρονου χορού και μορφών αυτοσχεδιασμού. Σίγουρη και παθιασμένη χορεύτρια, με επιτυχημένο υπόβαθρο στην εκπλήρωση παραστάσεων. Η εμπειρία της στην γυμναστική απόδοση και σε πολλαπλά είδη χορευτικών κατηγοριών την καθιστούν άξια και ικανή δασκάλα, να μεταδώσει στους μαθήτες/τριες της όλη τη γνώση της και την αγάπη της για το χορό.

Για πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή αλλά και την αίτηση πατήστε εδώ: https://www.elliniko-argyroupoli.gr/politistika-tmimata/