«Να σε φυλάει ο Θεός από τον κακό γείτονα» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και δυστυχώς στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης το έχουμε νιώσει στο πετσί μας πάρα πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια.

Με την ιστορία να επαναλαμβάνεται, για μια ακόμη φορά, ο Δήμος Γλυφάδας απέστειλε νέα αγωγή «διεκδικητική» εναντίον του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία. Βάσει της αγωγής, διεκδικεί και πάλι εκτάσεις μέσα στα Σούρμενα και επιδιώκει την αυθαίρετη αλλαγή των ορίων του Δήμου μας, μετά από 80 χρόνια γειτνίασης!

Αξίζει δε να τονίσουμε ότι ο Δήμος μας, όντας κυριολεκτικά ο καλός γείτονας, έχει προσφέρει σχολικές μονάδες που στεγάζουν τους μαθητές της Γλυφάδας κι ουδέποτε στη μέχρι σήμερα πορεία του κινήθηκε εκδικητικά εναντίον κάποιου.

Πάντα πορεύτηκε με γνώμονα να αντικρούει τις επιθέσεις και τις απληστίες των άλλων που καιροφυλαχτούν εναντίον του. Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γλυφάδας που είναι ένας από τους πλουσιότερους Δήμους της χώρας και προφανώς η άσκηση πολιτικής του εστιάζει στο πως να σκορπά τα χρήματα των πολιτών σε δικαστήρια και δικηγόρους εκφράζοντας άπληστες απαιτήσεις, αφού δεν του αρκούν οι μαρίνες και τα έσοδα που έχει.

Ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2024, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ότι και αυτή η αγωγή θα πέσει στο κενό και θα είναι μια ακόμη ήττα προσωπική για το Δήμαρχο Γλυφάδας τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη νομική μας υπηρεσία ότι θα αποκρούσει και αυτή την επιθετική ενέργεια με επιτυχία και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιωθούμε και αυτή τη φορά», τόνισε και διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως αυτή τη φορά αλλάζει στάση και δε θα περιοριστεί μόνο στο να αποκρούει τις επιθετικές ενέργειες εναντίον του αλλά για πρώτη φορά θα κινήσεις ο ίδιος νομικές ενέργειες από την πλευρά του με στόχο την πραγματική αποκατάσταση των ορίων του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης απέναντι σε όλες τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει από το δήμο Γλυφάδας αλλά και ιδιώτες εντός του οικοπέδου μας στο ρέμα Ευρυάλης.

«Όλα αυτά τα χρόνια ουδέποτε στραφήκαμε κατά των γειτόνων μας, απλά αποκρούαμε τη ματαιόδοξη επιθετικότητά τους και υπερασπιζόμασταν τα αυτονόητα. Η παθητικότητα όμως από μέρους μας τελείωσε και γι’ αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη ο Δήμαρχος Γλυφάδας με την αλαζονική και εμμονική στάση του εναντίον μας», διαμήνυσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.