Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής και το Κέντρο Ημέρας IASIS με το νέο πρόγραμμα που υλοποιεί με τον τίτλο «Ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσιών νοσηλείας κατ΄ οίκον στην Άνω Γλυφάδα Περιφέρειας Αττικής» οργανώνει την εβδομάδα από 8 έως 11 Μαΐου 2023 δράση με θέμα «Πρόληψη Νοητικών Διαταραχών και Κατάθλιψης – Ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης στα Κ.Α..Π.Η. του Δήμου».

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜA

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΜΑΙΟΥ 2023 στις 9:30-11:00πμ.

B’ Κ.Α.Π.Η Ελληνικού – Αργυρούπολης

(Λ. Ιασωνίδου 35, Ελληνικό).

 

ΤΡΙΤΗ 9 ΜΑΙΟΥ 2023 στις 9:30-11:00πμ.

Α’ Κ.Α.Π.Η Ελληνικού – Αργυρούπολης

(Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη).

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2023 στις 9:30-11:00πμ.

Δ’ Κ.Α.Π.Η Ελληνικού – Αργυρούπολης

(Ολυμπίας 40-42, Αργυρούπολη).

 

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ 2023 στις 9:30-11:00πμ.

Γ’ Κ.Α.Π.Η Ελληνικού – Αργυρούπολης

(Λ. Βουλιαγμένης 602 & Ιμέρας, Αργυρούπολη.)

Είναι μία δράση που δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει σε ωφελούμενους με ή χωρίς νοητικές

διαταραχές πρόσβαση σε υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν για να παραμείνουν νοητικά δραστήριοι και τρόπους να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη της Τρίτης Ηλικίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να κινητοποιήσει τους ηλικιωμένους, να συμβάλλει στην άσκηση των νοητικών τους λειτουργιών μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και να προσφέρει μία ευκαιρία για δημιουργική αλληλεπίδραση με τους φίλους τους ανά Κ.Α.Π.Η.

Περιλαμβάνει ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης (ασκήσεις μνήμης, αντίληψης, προσοχής, λόγου, κρίσης κλπ),. Οι ασκήσεις είναι σχεδιασμένες ώστε το περιεχόμενό τους να ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα των ηλικιωμένων και η μορφή τους να είναι κατάλληλη για άτομα Τρίτης Ηλικίας (μεγάλη γραμματοσειρά, εικόνες κλπ).