Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Συνοχής για ακόμη μια φορά στηρίζει το έργο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης W.I.N. HELLAS και σας ενημερώνει για την έναρξη ενός νέου κύκλου σεμιναρίων με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών της πόλης μας. Καλούμε τις γυναίκες του δήμου μας να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό σεμινάριο της W.I.N. HELLAS και να γνωρίσουν τους τρόπους που θα τις βοηθήσουν να κατανοήσουν τις μορφές της βίας και της όποιας κακοποιητικής σχέσης, να αναπτύξουν την προσωπικότητα τους και να πετύχουν την επιθυμητή ενδυνάμωση και τη συναισθηματική ωριμότητα.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 7.00 μ.μ ξεκινά τον δεύτερο κύκλο του ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενδυνάμωση των γυναικών της W.I.N. HELLAS με την ευγενική Χορηγία της YSL Beauty.

Το πρόγραμμα «Νέο ξεκίνημα. Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου» αποτελείται από 15 εβδομαδιαία σεμινάρια, διάρκειας 1,5 ώρας, που στοχεύουν στην πρόληψη της βίας και στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από θέματα που αγγίζουν τις προσωπικές σχέσεις, την οικογένεια, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τις αλλαγές, την ανάπτυξη προσωπικότητας και άλλα συναφή.

Το πρόγραμμα διεξάγεται από την επιστημονική ομάδα της W.I.N. Hellas και γίνεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom. Παρέχεται δωρεάν και δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης με την ολοκλήρωσή του.

To πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας δράσης της YSL Beauty, Abuse is Not Love, που στόχο έχει να συμβάλλει στην καταπολέμηση της συντροφικής βίας και στην ενημέρωση του κοινού απέναντι στα 9 προειδοποιητικά σημάδια μιας κακοποιητικής σχέσης.

Το Ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ενδυνάμωση γυναικών αναλυτικά:

Εβδομάδα 1η – Η βία στη ζωή μας

Εβδομάδα 2η – Ο εαυτός μου μέσα στην κακοποίηση

Εβδομάδα 3η -Ευθύνη

Εβδομάδα 4η – Οικογένεια και Όρια

Εβδομάδα 5η – Εργαστήρι ενδυνάμωσης

Εβδομάδα 6η – Συναισθήματα

Εβδομάδα 7η – Φόβος & Θυμός

Εβδομάδα 8η – Στρες & Κατάθλιψη

Εβδομάδα 9η – Από το πένθος στη χαρά, αλλάζοντας στάση ζωής

Εβδομάδα 10η – Εργαστήρι ενδυνάμωσης

Εβδομάδα 11η – Ανακαλύπτω τον εαυτό μου

Εβδομάδα 12η – Επικοινωνία

Εβδομάδα 13η – Αλλαγές – Ζωή χωρίς βία

Εβδομάδα 14η – Γνωριμία με την ψυχοθεραπεία

Εβδομάδα 15η – Εργαστήρι ενδυνάμωσης

Πληροφορίες για τη W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS*- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την πρόληψη και εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και της προώθησης της ισότητας των φύλων. Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας, δικηγόρων κ.α.), προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Παρέχει ψυχολογική στήριξη μέσω εξειδικευμένων ψυχο-εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενδυνάμωση των γυναικών, νομική συμβουλευτική και διασύνδεση με αρμόδιες υποστηρικτικές δομές και φορείς μέσω της γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 89 96 636).

Για δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλ: 210-8996636 (09:00-16:00), ή στο email: info@winhellas.gr.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σπάστε τα δεσμά της βίας.

Γνώρισε την εσωτερική σου δύναμη.