Κλιμάκιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κρητικό, παρέδωσε τους πρώτους κάδους οικιακής κομποστοποίησης σε κάτοικους της πόλης, εξηγώντας παράλληλα και τον τρόπο συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων που τοποθετούνται σε αυτούς, προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή χρήση τους και το πρόγραμμα να λειτουργήσει στο μέγιστο βαθμό του.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε κατάλληλα σημεία σε κήπους εντός των οικοπέδων και αναμένεται να συνδράμουν σημαντικά στην προσπάθεια του Δήμου για μείωση των αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή, αλλά και να δώσουν άμεσα οφέλη στους δημότες με την μορφή του εδαφοβελτιωτικού που θα παράγουν από τα βιοαπόβλητα!

«Ένας μόνιμος σύμμαχος σε κάθε νοικοκυριό της πόλης μας ρίχνεται στη μάχη της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης, συμβάλλοντας σε μια πιο καθαρή και πιο όμορφη γειτονιά. Η σωστή χρήση του καφέ κάδου θα βοηθήσει όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην εξοικονόμηση δημοτικών πόρων, με μειωμένα τέλη ταφής στη χωματερή», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος.

Το μοίρασμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μιας και το ενδιαφέρον των δημοτών είναι ιδιαίτερα έντονο.

Υπενθυμίζουμε πως όσοι/ες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη δράση μπορούν να το κάνουν στη φόρμα συμμετοχής.

Οδηγίες για την οικιακή κομποστοποίηση μπορείτε να δείτε εδώ.