Γιάννης Κωνσταντάτος

Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης

Πρόεδρος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Πρόεδρος «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά»

 

Εν συντομία

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1976, κατάγεται από την Κεφαλονιά και έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο – Γεράσιμο και τον Δημήτρη.

Είναι Πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του University of Durham Μεγάλης Βρετανίας.

Μέχρι και την εκλογή του ως Δήμαρχος, εργαζόταν επί 12 χρόνια ως ανώτατο στέλεχος σε μεγάλη εταιρεία δορυφορικών τηλεπικοινωνιών καθώς και σύμβουλος επικοινωνίας σε εταιρείες και πολιτικά πρόσωπα.

Την περίοδο 2007-2008, διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού και καθιέρωσε τον πολύ επιτυχημένο ετήσιο πολιτιστικό θεσμό του τριήμερου «Φεστιβάλ των Νέων (Youth Festival)».

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, είναι Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, είναι Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά».

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Δήμαρχος του Δήμου των Επενδύσεων

Εκλέγεται Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από το 2014 έως σήμερα. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται πανηγυρικά Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 68,23% (73% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 59% στην κοινότητα Ελληνικού). Στις εκλογές του 2023 οι πολίτες του έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για τρίτη συνεχόμενη θητεία με ποσοστό 72,94% (76% στην κοινότητα Αργυρούπολης και 65% στην κοινότητα Ελληνικού).

Στην Αυτοδιοικητική του διαδρομή, σημεία «σταθμοί» είναι η ίδρυση της παράταξης «Αγώνας για το Μέλλον» το 2010 με την συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στις δημοτικές εκλογές του ιδίου έτους.

Το 2013, εκλέγεται ομόφωνα επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης», της μεγάλης, ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης που γεννήθηκε από την ενοποίηση των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση».

 

ΣΠΑΥ

Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού

Το 2019, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ομόφωνα από τους 11 Δήμους – Μέλη του Συνδέσμου, αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο του, στο ιστορικό βουνό της Αττικής, τον Υμηττό μας, με ρηξικέλευθες πολιτικές, που αποτελούν οδηγό για όλη την Ελλάδα. Το 2021, η θητεία του ανανεώθηκε με την πανηγυρική επανεκλογή του.

Επί θητείας του, εξασφάλισε για την προστασία και ανάδειξη του Υμηττού, χρηματοδοτήσεις «ρεκόρ» τόσο για το ύψος του ποσού που άγγιξε τα 17 εκ., όσο και για την ταχύτητα απόδοσής τους στον ΣΠΑΥ.

 

Στο «τιμόνι» του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Ελληνικού

Το 2019, ορίστηκε Πρόεδρος του «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά» και παραμένει έως σήμερα.

 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών

Το 2014, για το συγγραφικό του έργο, δέχτηκε τιμητική πρόταση από την αρμόδια επιτροπή για την εγγραφή του ως μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι συγγραφέας τεσσάρων ιστορικών μυθιστορημάτων («Η Τελευταία Ευκαιρία», «Απέναντι στο Πεπρωμένο», «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ» και ο «Αγριάνθρωπος») και ενός βιβλίου αυτοβελτίωσης («Ταξίδι σε Σένα), με τα οποία κέρδισε την αναγνώριση των ανθρώπων των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Τον Νοέμβριο του 2020, το βιβλίο του ο «Αγριάνθρωπος», γίνεται διασκευή και θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής από τον καταξιωμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Ιάκωβο Μυλωνά.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γιάννης Κωνσταντάτος