Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλίων

Σχετικά με εμάς..

Η Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης αριθμεί περι τους 25.000 τίτλους βιβλίων και έχει περίπου 4000 εγγεγραμμένα μέλη. Είναι μια βιβλιοθήκη που απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό όλων των ηλικιών από δύο ετών και πάνω. Διαθέτει ευχάριστο παιδικό τμήμα και καλύπτει τις ανάγκες του ενήλικου αναγνωστικού κοινού με τις ποικίλες κατηγορίες που διαθέτει. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για μια από τις πιο εμπλουτισμένες και ενημερωμένες βιβλιοθήκες των νοτίων προαστίων καθώς φιλοξενεί μαθητές-σπουδαστές και φοιτητές για την εκπόνηση των εργασιών τους.

Ωράριο Λειτουργίας

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 07:30-15:00
  • ΤΡΙΤΗ 07:30-15:00
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 08:30-18:00
  • ΠΕΜΠΤΗ 07:30-15:00
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07:30-15:00

Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας

Κάθε μέλος μπορεί να δανειστεί δύο (2) βιβλία για τους ενήλικες και δύο (2) βιβλία για τα παιδιά.

Η διάρκεια δανεισμού είναι είκοσι (20) ημέρες.Υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης για δέκα (10) ημέρες, μόνο εφόσον τα συγκεκριμένα βιβλία δεν έχουν ζητηθεί από άλλο αναγνώστη. Ο δανεισμός και η επιστροφή γίνονται απαραίτητα με την επίδειξη της κάρτας μέλους.

Η χρήση  του αντισηπτικού υγρού κατά την είσοδο στον χώρο της Βιβλιοθήκης, η χρήση της προστατευτικής μάσκας και η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρων, καθ΄όλη τη διάρκεια παραμονής στο χώρο, είναι υποχρεωτική.Το αναγνωστικό κοινό καλείται να ακολουθεί προσεκτικά τις οδηγίες σχετικά με τους όρους προσέλευσης και εξυπηρέτησής του, τόσο για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, όσο και για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.