Η Δημοτική Ιματιοθήκη είναι μια δομή αλληλεγγύης, εντάσσεται στο πλαίσιο της ασκούμενης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και στοχεύει στη συμπληρωματική υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού της πόλης μας. Η λειτουργία της Δημοτικής Ιματιοθήκης αποσκοπεί ειδικότερα στη δωρεάν παροχή ειδών ένδυσης, υπόδησης και άλλων χρηστικών αντικειμένων καινούργιων ή μεταχειρισμένων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, σε πολίτες, κατοίκους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης που αντιμετωπίζουν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες και αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Τα είδη παρέχονται στους εξυπηρετούμενους εντελώς δωρεάν. Η λειτουργία της  στηρίζεται από τακτικό και έκτακτο προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και από σταθερή ομάδα εθελοντών.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στη δομή πρέπει να συμπληρώσουν συγκεκριμένη αίτηση και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώ βασικό κριτήριο για την ένταξή τους είναι η διαπίστωση της απορίας, η οποία αποδεικνύεται από το εισόδημα σε συνδυασμό με την εξέταση και άλλων κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία εξετάζονται από επιτροπή του επιστημονικού προσωπικού των κοινωνικών δομών του Δήμου. Τα δικαιολογητικά δύνανται να αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου δύνανται να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση χωρίς να προσκομίσουν εκ νέου δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις αξιολογούνται από το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος. Η ένταξη αφορά σε ένα ημερολογιακό έτος και η διανομή πραγματοποιείται μία φορά τον μήνα μετά από ραντεβού.

Το ωράριο λειτουργίας της Ιματιοθήκης μπορεί να αλλάζει αιφνιδιαστικά ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τον χρόνο των εθελοντών. Για κάθε αλλαγή και προς αποφυγή ταλαιπωρίας των εξυπηρετούμενων θα αναρτάται εγκαίρως σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα. Εναλλακτικά μπορεί κανείς να καλέσει στα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Παρατίθενται η αίτηση και τα δικαιολογητικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Τηλέφωνο: 213 2026090 & 210 9961973
  • Διεύθυνση: Τριπόλεως 19, Αργυρούπολη (απέναντι από το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης)
  • email: kpol@elliniko-argyroupoli.gr, ygeia@elliniko-argyroupoli.gr, aitimata@elliniko-argyroupoli.gr  (για τις αιτήσεις)
  • Ωράριο εξυπηρέτησης: Δευτέρα και Πέμπτη 18:00 με 20:00 και Τρίτη 09:00 – 11:00   για παραλαβή ιματισμού

Θερινή περίοδος

Από 24 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2023 θα λειτουργεί μόνο κάθε Τετάρτη πρωί από τις 08:00 – 12:00 εκτός απροόπτου. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας επικοινωνείτε στα παραπάνω τηλέφωνα.